Onze droomtuin werd werkelijkheid

Onze droomtuin werd werkelijkheid

“Toen we in ons huidige huis kwamen wonen, moest er erg veel gebeuren, zowel van binnen als buiten in de tuin”. Vertelt R******** met enthousiasme in zijn stem. Een jaar geleden kocht hij samen met zijn gezin zijn droomwens, een wat ouder huis in een rustige stadswijk. Het was een lange zoektocht, maar uiteindelijk hebben ze precies dat gevonden wat ze op hun netvlies hadden staan.

“De verbouwing heeft veel tijd gekost, we hebben bijna alles zelf gedaan, maar het is gelukt en we zijn heel erg trots op het eindresultaat. We zijn er gaan wonen op het moment dat het bijna klaar was, alleen de tuin moest nog volledig op de schop. De vorige bewoners hadden een gazon en een klimrek voor hun kinderen, maar wij wilden iets heel anders met onze tuin. Wij willen graag op ieder moment van het jaar kunnen genieten van en in onze tuin, in welk seizoen dan ook. We willen er op een warme zomeravond kunnen borrelen met onze vrienden of op een zondagmiddag in een luie stoel een boek kunnen lezen, maar ook midden in de winter de terrashaard aan kunnen steken en ons binnen naar buiten halen.

We realiseerden ons meteen dat het volledig renoveren, eigenlijk zelf opnieuw aanleggen van onze tuin, iets was voor een hovenier met verstand van zaken. We hebben dan ook gezocht naar iemand die onze wensen zou kunnen vertalen naar onze tuin, die naar ons zou luisteren en die ons eerst op papier kon laten zien of onze wensen uit zouden komen. En die man hebben we gevonden. Op advies van vrienden, die zeer tevreden waren over hun nieuw aangelegde tuin, hebben we contact gezocht met E*****, van ******. We hebben een afspraak gemaakt voor een oriënterend gesprek en E***** heeft goed geluisterd naar wat wij belangrijk vinden. Na dit gesprek, heeft hij alles op papier gezet en een 3D tekening gemaakt, waardoor het voor ons heel duidelijk werd, hoe het zou gaan worden. Het prettige van werken met E******** is dat alles kan en dat het overzicht in een hand blijft. Hij maakte alles; een volledig beplantingsplan met, wat voor ons zo belangrijk was, bloei door alle seizoenen heen, een bijbehorend verlichtingsplan en zelfs een beregeningssysteem, een waterspel en een terras met ruimte en de vurig gewenste terrashaard.

Na nog wat schaven aan het ontwerp, zijn we samen tot een resultaat gekomen, waar we allemaal blij van werden. Inmiddels heeft E****** de tuin, volgens plan aangelegd en ik moet zeggen, het ziet er zelfs nog mooier uit dan ik via de tekeningen droomde. We genieten er dagelijks van. Wat wil een mens nog meer?”

Wilt u dat nu ook, uw tuin beleven en uw wensen vertaald zien in uw groen? Kijk dan eens op de website van E********, of bel voor meer informatie 06-**********.

%d bloggers liken dit: