November – Maandag de 13e

Maandag de 13e

Het is 13 november vandaag en het is geen vrijdag maar een maandag. Bewolkt en druilerig en wat blijkt.. zeer beslist niet mijn dag. Met een drukke agenda geopend naast me, een kop koffie en een bakje pepernoten, begin ik aan mijn werkzaamheden en terwijl ik begin met het typen van deze editorial, gaat mijn telefoon. Een bevriend collega vraagt of ik het leuk vind met hem samen een internationale opdracht te doen, veel teksten in een korte tijd, maar wel superleuk! Ik zeg dan ook meteen ja en kijk vervolgens met een schuin oog naar het beeldscherm van mijn computer. Dat doet een beetje raar. De tekst die ik aan het typen ben, loopt vast en ook in alle andere openstaande bestanden is geen beweging meer te krijgen. Helemaal niets kan ik meer. Na een beetje mopperen, dit komt me natuurlijk op dit moment niet uit, probeer ik taakbeheer te activeren, maar zelfs dat blijkt een hopeloze poging; er gebeurt totaal niets. De collega, nog steeds aan de telefoon, adviseert me dan maar een harde reset te geven en de computer even uit te zetten en dat is wat ik doe. Ik laat hem even bijkomen en zet hem dan weer aan. En dan gebeurt er ook niets, hier is iets helemaal niet in orde. Hoe moet je nu als schrijver verder als je materiaal het niet doet. Mijn dochter heeft een logische oplossing; een pen en papier, alleen het zal wel ergens naar toe moeten en ik geloof niet dat een handgeschreven tekst ter plaatsing in Zó Nuenen een prettig leesbaar artikel zal zijn.

Dus…computer losgekoppeld, in de auto richting de lindeboom. Hier wordt al snel duidelijk dat mijn harde schijf kapot is en dat er dus iets nieuws moet komen. Nu heb ik mijn computer pas een paar maanden en dat de harde schijf nu al crasht, is vreemd, maar goed binnen de garantie valt veel te regelen nog. Opgelucht ga ik na reparatie weer huiswaarts, me nog niet realiserend dat ik alles kwijt ben, zowel mijn teksten als mijn programma’s in mijn office 365. Alles moet opnieuw en dat gaat me tijd kosten. Gelukkig heb ik al wel veel in de cloud gezet en leveren mijn redactieleden hun stukken per mail aan, dus die kan ik zo terugvinden. Maar het is weer een wijze les gebleken; zelfs tijdens het dagelijks werk niets meer opslaan op een harde schijf, het kan zomaar misgaan. Deze editorial heeft nu dan ook een totaal andere inhoud gekregen dan waar ik mee begon vanmorgen.

Wat gelukkig niet veranderd is met mijn crash zijn de andere artikelen in Zó Nuenen, nummer 31 alweer. Frans heeft Hans Nijland opgetekend. Nu directeur van voetbalclub FC Groningen, vroeger lid van onze RKSV Nuenen. Nannie had een mooi gesprek met Anthonie de Rooij, onder andere over zijn prachtige expositie bij Ruimte in Beeld. We belichten de architectuur van het ‘huis met de bollen’. En als je honger mocht krijgen de stoofpot van deze maand is om je vingers bij af te likken.

Veel leesplezier!

%d bloggers liken dit: