Maart – Van Willem en Cornelis

Van Willem en Cornelis

Schrijvend aan deze editorial, heb ik een beetje een vreemde opstelling op mijn kantoor gemaakt. Ik wil kunnen typen, maar ik wil ook een livestream kunnen volgen van RTV Rijnmond, waar Frans, gewaardeerd redactielid van Zó Nuenen en vriend zijn nieuwste boek over en met Willem van Hanegem presenteert. Mijn vaste pc staat voor me en mijn laptop naast me. Het lukt om de livestream zonder problemen te ontvangen en het is een bijzondere uitzending, vol anekdotes. Ik geniet. Stiekem denk ik wel even aan mijn moeder. Een groot fan van Willem en van Feijenoord  – dat laatste werd trouwens in een verder PSV-minded huishouden niet echt gewaardeerd –  en hoe jammer het is dat ze dit boek niet meer kan lezen. Ik ga dat voor haar doen. Ondertussen wordt de uitzending muzikaal afgesloten en ga ik me zonder afdwalingen verder wijden aan deze editorial.

Zó Nuenen nummer 35, het lentenummer dat verschijnt vlak voor Pasen en met daarin een uitgebreid interview met Lise Verheijden. Muzikaal, Nuenens talent en Maria Magdalena in Passion Nuenen, die als deze ZN verschijnt, alweer vier keer is opgevoerd in de H. Clemens. Caroline had een ontwapenend gesprek met Lise en Bart staat weer garant voor de mooie foto’s erbij.

Naast Lise, staan we uitgebreid stil bij het op 16 maart jl. postuum uitgereikte ereburgerschap van de gemeente Nuenen aan Jonkheer Mr. Cornelis Thomas Jules van Rijckevorsel. Burgemeester van Nuenen C.A. van 1931 – 1954, een burgemeester in oorlogstijd dus. Onder grote belangstelling reikte onze huidige burgemeester Maarten Houben de versierselen uit aan de kinderen van de oud-burgemeester. Een mooi en ook wel emotioneel moment en alsnog de erkenning voor een man die dit meer dan verdiend heeft.

We hebben natuurlijk weer een monument van de maand, gekoppeld aan de tentoonstelling in het gemeentehuis. Dit keer het prachtige pand aan de Stationsweg en omdat Nuenen natuurlijk maar klein is en altijd allerlei verbanden gelegd kunnen worden, woont daar toevallig Remmet Luttervelt, één van de schrijvers aan ons vierde artikel over de Van Gogh Locations.

Een lekker paasrecept, ik heb het al uitgeprobeerd en een ontspannende filmsuggestie, maken het blad weer tot een aangenaam leesmoment en als u nog meer wilt lezen, omdat u misschien een paar dagen vrij bent met Pasen en een meubelboulevard niet zo ziet zitten, dan is het boek over Willem een aanrader. En wilt u ook nog een luchtje scheppen, maak dan eens een wandeling beschreven op de VanGoghLocations site en/of kies de paaswandeling die op pagina …. staat.

Ik wens u, namens mijn hele redactieteam alvast fijne paasdagen en zoals altijd veel leesplezier!

%d bloggers liken dit: