Juni – Groots

Ik was erbij, zaterdag 10 juni, bij het 50ste Groots met een zachte G concert van Guus Meeuwis en samen met een heleboel dorpsgenoten en duizenden anderen zag ik in het PSV stadion een fantastisch leuk en sfeervol concert aan me voorbij trekken. Het was een geweldig feestje. Ik krijg altijd weer kippenvel bij het nummer Brabant en het neemt me in gedachten mee naar de camping in Spanje, waar ik, net als ook weer velen uit ons dorp, mijn zomervakantie doorbreng. Iedere ochtend en dat is een ritueel al van vele jaren, gaat in onze caravan voor het ontbijt de muziek een aantal minuten op standje 10 en kan iedereen genieten van standaard twee nummers, Hee gaode mee van Gerard van Maasakkers en Brabant van Guus Meeuwis. Want wie is er nu niet trots op ons mooie Nuenen dat ligt in het prachtige Brabant. Onze buren daar kijken er niet meer van op. Grote kans dat ze zelf uit Nuenen of uit Gerwen komen of dan toch in ieder geval uit Brabant en ik ben mijn dag weer goed begonnen; afkomst verloochend zich nooit.

Terug naar Guus. Voor het eerst sinds zeer lange tijd waagde ik de reis naar het stadion op de fiets. De afgelopen meer dan 20 jaar had ik, als ik die kant op moest, altijd de auto genomen en het viel me op dat het eigenlijk helemaal niet zo ver was als dat ik dacht. Nuenen ligt dichterbij Eindhoven dan dat ik normaal ervaar. Dat dit ook echt zo is, hoorde ik de dag erna toen ik bij de opening van de prachtige tuinkamer van het Boordhuys, onze burgemeester Maarten Houben daar een opmerking over hoorde maken. Een opmerking die onze wethouder niet zo blij maakte, hij blijft graag ver van de stad.

Op de fiets dus naar het PSV stadion, in principe vanwege die meters bier die het daar regende, maar ook omdat fietsen gewoon gezond is en omdat het kan. Genietend van het concert en eens rondkijkend in het stadion, dacht ik aan de wedstrijden die PSV in al die seizoenen waarin Groots met een zachte G bestaat, heeft gespeeld en ik besefte dat Jan Heintze, onze coverstory in dit nummer, in dit stadion zoveel jaar van zijn carrière de sterren van de hemel gevoetbald heeft, zij het dan wel voor de concertenreeks. Over zijn carrière en zijn gevoel bij Nuenen vertelt hij uitgebreid. Dank je wel Frans, voor het zo mooi opschrijven ervan!

Naast Jan hebben we aandacht voor Femque van Geffen, beter bekend als een van de twee dames van BLOND Amsterdam en een echte Nuenense. Caroline tekende haar verhaal op en Nannie had een inspirerend gesprek met dichteres Catharina Boer. Meerdere op stapel staande evenementen hebben we natuurlijk ook weer opgenomen en wie tijd heeft, moet die heerlijke lente-salade een keertje proberen. Heel simpel en zo klaar. Eet smakelijk alvast!

 

 

%d bloggers liken dit: