Augustus – Zomerbruin met dikke sokken

Zomerbruin met dikke sokken

Vanmorgen werd ik rond zes uur wakker van een geluid dat ik al even niet meer in huis gehoord had. Het kostte me dan ook enkele seconden voordat ik in de gaten had waar ik door gestoord werd in mijn slaap. De verwarming ging aan en het gaf meteen een baalgevoel op de vroege maandagmorgen. Nu ben ik pas enkele dagen terug van een zeer warme vakantie aan de Costa Daurada in Spanje. Juist, eentje in verplaatst Nuenen en ik was wel aan het wennen aan de matige temperaturen in ons eigen Nuenen, maar dat het zo koud zou zijn dat de verwarming aan zou springen, had ik op drie vierde van de maand augustus toch niet verwacht. Ik kan me eigenlijk ook niet herinneren dat dat eerder gebeurd is, midden in de zomer. De weer-app op mijn telefoon geeft aan dat het buiten 12 graden is en ja die temperatuur hoort toch eigenlijk meer bij de herfst. Ik trek mijn dekbed iets dieper over me heen en draai me nog een keertje om, het is de eerste dag na mijn vakantie en ik wil er nog niet uit.

Toch zou ik daar vandaag helemaal geen moeite mee moeten hebben, omdat er allemaal leuke werkzaamheden op het programma staan. Het is het realiseren dat er een ander jaargetijde aan zit te komen en dat mijn buitenleven, waar ik graag van geniet, voor zeker meer dan een half jaar voorbij zal zijn. Tenzij we natuurlijk opnieuw een Indian Summer krijgen in september. Vooralsnog gok ik daar maar niet op. Natuurlijk ben ik toch op tijd opgestaan en ben in joggingpak en dikke sokken, dat is een van de voordelen van kantoor aan huis, achter mijn pc gaan zitten. Het is een aparte aanblik, het zomerbruin zit er nog op, maar ik oog als een cocoonende teddybeer.

Vandaag staat Zó Nuenen nummer 28 op het programma. Een deel van mijn eigen artikelen, had ik voor mijn vakantie al geschreven en ik lees ze nog een keer door voordat ik ze ga uploaden. Er zijn diverse reacties van lezers binnengekomen, waaronder een van Toon de Rooij over de landbouwmachinefabriek De Rooij. Hij heeft nog een aantal waardevolle aanvullingen en die verwerk ik in deel 6 uit de serie Nuenen op de kaart rond 1900. Het is tevens het laatste deel uit de serie, in september start een nieuwe, dit keer over gebouwen die het straatbeeld in Nuenen hebben bepaald of dat nog doen.

De coverstory van deze maand is gewijd aan onze Nuenense trots en The Voice of Holland winnares Pleun Bierbooms. Caroline had een leuk en ontspannen interview met haar en Bart maakte een serie geweldige foto’s. Muziek is wel een beetje de rode draad in dit nummer van Zó Nuenen, want ook Tom Suters komt uitgebreid aan het woord. Nannie, verantwoordelijk voor de verhalen in de serie de kunst van, maakte een bijzonder portret van deze veelzijdige man en Bart maakte ook hier mooie foto’s bij. We zijn met z’n allen weer erg tevreden met het resultaat en hopelijk u ook! Veel leesplezier gewenst!

 

 

%d bloggers liken dit: